گوگل یک شهر آمریکا را هوشمند می کند

شرکت گوگل یا بهتر بگوییم آلفابت تصمیم گرفته یک شهر هوشمند بسازد تا در آن، افراد در بستر اینترنت و فناوری زندگی و کار کنند و با هم ارتباط برقرار کنند. این شهراز بیخ و بن با شهرهای سنتی متفاوت است و یک روح منحصر به فرد در آن جریان دارد؛ روح تکنولوژی.

Nikelatest Running Sneakers | Ανδρικά Nike

این شهر که قرار است شهرهای داستان های علمی-تخیلی را با دانش فنی موجود جهان محقق کند، هم اکنون در مرحله تحقیق و توسعه قرار دارد و آزمایشگاه های Sidewalk در آلفابت، مسوولیت بررسی و تحقیقات اولیه آن را بر عهده دارند.

خبرهای جدید حاکی از آن است که آلفابت گام های جدید و مهمی در این مسیر برداشته و به گزارش نشریه وال استریت ژورنال، اخیرا دن دکتروف (Dan Doctoroff)، مدیرعامل سایدواک درگیر تهیه پیشنهادی برای خرید بخش بزرگی از یک شهر است که ترجیحا درگیر بحران مالی باشد تا آن را براساس ابزارها و شبکه های هوشمند، روش های نوین شهرداری، خانه های هوشمند، ارتباطات اینترنتی مدرن و خودروهای بدون راننده از نو بسازد. در حقیقت، آلفابت نمی خواهد ساخت این شهر هوشمند را از یک زمین خالی و متروکه شروع کند و به همین دلیل یکی از شهرهای آمریکا را انتخاب کرده که شرایط مناسب تری برای پیاده سازی این پروژه دارد.

مدیران آلفابت با تعداد زیادی از مقامات شهری و دولتی بخش های مختلف ایالات متحده نظیر فرمانداران، شهرداران و مقامات فدرال جلساتی داشته اند و به صورت حضوری یا تلفنی با آنها گفت وگو کرده اند تا بتوانند نظرشان را جلب کنند و تاییدیه های لازم برای عملیات اجرایی را دریافت کنند.دن دکتروف (Dan Doctoroff)، مدیر آلفابت درباره این طرح می گوید: ساخت شهر هوشمند گوگل که روی هسته ای از تکنولوژی بنا شده باشد، یک ایده بسیار عالی است. آنطور که گفته می شود قرار است حدود ۱۰ هزار نفر در این شهر جذاب زندگی کنند که البته جزییاتی درباره انتخاب این افراد و نحوه سکونت آنها از سوی گوگل و آلفابت اعلام نشده است. اما قاعدتا سایدواک به عنوان نماینده آلفابت، مالک اصلی این شهر تازه تاسیس و حاکم آن خواهد بود.

گفتنی است که دن دکتروف سابقه مدیریت در شهرداری شهر نیویورک و همچنین کار در نشریه بلومبرگ را در کارنامه خود دارد.

 

ایده شهر گوگل از کجا آمده؟

لری پیج، یکی از بنیانگذاران و مدیر گوگل در سال ۲۰۱۳ ایده ای را مطرح کرد که در آن شرح داد گوگل بهتر است منطقه ای خالی را خریداری کند تا در آنجا بتواند آزمایش هایی را انجام دهد. این آزمایش ها قرار بود سال ها ادامه داشته باشد و در نهایت منجر به ساخت یک شهر هوشمند شود و در واقع می توان گفت که اولین جرقه های شهر هوشمند گوگل از آن زمان زده شد.

گفتنی است که علاوه بر متخصصان فناوری اطلاعات و کارشناسان تکنولوژی که در آزمایشگاه های سایدواک مشغول به کار هستند، ده ها متخصص زبده و ماهر در زمینه شهرسازی، معماری و اصول طراحی شهری نیز در کنار آنها فعالیت می کنند تا شهر هوشمند گوگل کاملا بر مبنای اصول واقعی جلو برود و در تمام مراحل، عملی باشد.

با این حال، این پروژه به رهبری لری پیج و تحت نظارت آلفابت دارد گام به گام به هدف نزدیک می شود و هنوز کسی نمی داند که در نهایت این شهر چه شکلی خواهد داشت و خوش شانس هایی که در این شهر زندگی خواهند کرد، چه کسانی خواهند بود. اما چیزی که مشخص است این است که شهر هوشمند گوگل در آینده تحولی بزرگ در شهرنشینی محسوب خواهد شد و همچنین می تواند رویای همیشگی لری پیج را برای «جدا کردن تکه ای از دنیا» به منظور پیاده کردن ایده های نابش محقق کند.

 

منبع: فن آوران