جایگزین آینده برای کارت های حافظه میکرو اس دی (MicroSD)
- توضیحات
- منتشر شده در سه شنبه, 22 تیر 1395 17:10
کارتهای حافظه (UFS (Universal Flash Storage در حال توسعه هستند و اولین نمونهها از این کارتهای فوق سریع به تازگی به طور رسمی توسط سامسونگ معرفی شدهاند. این کارتهای حافظه سرعتی به مراتب بیشتر از کارتهای microSD خواهند داشت و به خوبی به گوشیهای هوشمند پیشرفته متصل میشوند.
Ropa y zapatillas de running para mujerRunning sport media | Air Jordan Release Dates 2020
تولید کارتهای حافظهی UFS یا Universal Flash Storage در حال افزایش است. سامسونگ به تازگی از اولین محصول خود از این خانواده رونمایی کرده است و بسیاری شرکتهای دیگر نیز در حال آمادهسازی خطوط تولید برای این نوع از کارتهای حافظه هستند. کارتهای حافظهی UFS بر اساس استاندارد JEDEC Universal Flash Storage 1.0 Card Extension ساخته خواهند شد. انتظار میرود موج تولید حافظههای فلش یونیورسال از سال آینده آغاز شود.تا کنون اطلاعات مختصری در مورد کارتهای حافظهی UFS منتشر شده است. برخی گزارشها حاکی از این بوده که این کارتهای حافظه میتوانند به عنوان جایگزینی برای ماژولهای ذخیرهسازی eMMC که به عنوان حافظههای داخلی گوشیهای هوشمند استفاده میشوند، عمل کنند. در واقع سامسونگ از این نوع حافظهها در تولید گلکسی اس ۶، گلکسی اس ۶ اج و دیگر پرچمداران بعد از این گوشیها استفاده کرده است. در ادامه به بررسی برخی قبلیتها، مزایا و معایب حافظههای فلش یونیورسال میپردازیم.
حافظههای خارجی بسیار سریع
بزرگترین مزیت حافظههای UFS سرعت بالای خواندن و نوشتن در آنها است. این کارتهای حافظه سرعت خواندنی برابر با 530MB/s خواهند داشت و این در حالی است که سرعت خواندن اطلاعات در سریعترین نوع کارتهای حافظهی میکرو اسدی یعنی کلاس UHS-II برابر با 156MB/s است. البته میکرو اسدیهای کلاس UHS-II در زمانی که تنها در حال خواندن یا نوشتن باشند (Half Duplex)، سرعت بیشتری خواهند داشت و سرعت خواندن در آنها به 312MB/s میرسد که باز هم این مقدار از سرعت کارتهای UFS پایینتر خواهد بود.
با توجه به نمودار زیر متوجه میشویم که سرعت خواندن و نوشتن در حافظههای فلش یونیورسال بسیار بیشتر از کارتهای حافظهی میکرو اسدی است. اولین نمونه از حافظههای UFS حداکثر سرعت خواندن 530MB/s دارند و حداکثر سرعت نوشتن در آنها به 170MB/s میرسد. این در حالی است که حداکثر سرعت خواندن در کارتهای میکرو اسدی کلاس UHS-II برابر با ۱۵۶ مگابایت بر ثانیه، و حداکثر سرعت نوشتن در این کارتها ۹۰ مگابایت بر ثانیه است. میکرو اسدیهای کلاس UHS-I نیز دارای سرعت خواندن ۱۰۴ مگابایت بر ثانیه و سرعت نوشتن ۶۰ مگابایت بر ثانیه هستند. نکتهی قابل توجه این است که کارتهای حافظهی میکرو اسدی معمولی که این روزها تحت نام کلاس ۱۰ توسط کاربران استفاده میشوند، سرعتی بسیار پایینتر از حافظههای UFS دارند و تنها میکرو اسدیهای گرانقیمت میتوانند سرعت خواندن را به ۹۰ مگابایت بر ثانیه برسانند. در نتیجه حافظههای UFS حداقل ۳ تا ۵ برابر سریعتر از کارتهای میکرو اسدی هستند.
فاکتور دیگری که سامسونگ در مراسم معرفی محصول خود از آن به عنوان مزیت این نوع کارتهای حافظه یاد میکند، تعداد عملیات ورودی و خروجی در واحد ثانیه یا Input/Output operations per second (IOPS) است. البته این فاکتور برای مقایسهی سرعت کارتهای حافظه آنچنان معتبر نیست و بیشتر برای هارددیسکها کاربرد دارد. اعداد ارائه شده در مورد حداکثر سرعتها نیز میتوانند در شرایط مختلف مانند پر بودن حافظه تغییر کنند.
از طرفی، کارتهای حافظهی امروزی برای کار با محتواهای رسانهای مانند ویدیوهای 1080p و عکسهای با کیفیت مشکلی ندارند اما با پیشرفت گجتها و ورود محتواهای رسانهای مانند ویدیوهای 4K، تصاویر با فرمت RAW و بازیهای با گرافیک پیشرفته، نیار به کارتهای حافظهی سریعتر بیش از پیش احساس میشود.
عمر باتری بیشتر
به طور معمول، با افزایش سرعت و کارایی، مصرف باتری نیز افزایش مییابد. اما حافظههای فلش یونیورسال در این زمینه نیز پیشرفت خوبی داشتهاند و کمتر از سریعترین حافظههای میکرو اسدی انرژی مصرف میکنند. سریعترین کارتهای حافظهی microSD در زمان خواندن و نوشتن اطلاعات، ۲.۸۸ وات انرژی مصرف میکنند و در زمان بدون کار، به ۰.۷۲ وات انرژی نیاز دارند. اما در اطلاعات منتشر شده در مورد UFS آمده است که این حافظهها حداکثر ۱.۵۴ وات انرژی مصرف میکنند که بسیار کمتر از حافظههای میکرو اسدی است. این حافظهها در زمان بدون کار یا idle نیز تقریبا انرژی مصرف نمیکنند.
حافظهی یکپارچه برای ذخیرهسازی اپلیکیشنها
یکی از دلایلی که برخی از اپلیکیشنها اجازهی نصب روی کارت حافظهی خارجی را به کاربر نمیدهند، سرعت پایین این حافظهها در مقایسه با حافظهی داخلی است که باعث کاهش سرعت عملکرد اپلیکیشن میشود. با پیشرفت حافظههای UFS، اپلیکیشنهای حجیم و با گرافیک بالا نیز میتوانند در حافظهی خارجی ذخیره شوند. استفاده از حافظههای UFS باعث میشود که اپلیکیشنها به راحتی روی این حافظهها ذخیره شده و با حداکثر کارایی و سرعت اجرا شوند. بعلاوه، سرعت بالای این حافظهها در زمانی که در حال نوشتن و خواندن همزمان هستند، مصرف رم اپلیکیشن را نیز کاهش میدهند. از دیگر مزیتهای حافظههای فلش یونیورسال در این زمینه میتوان به کاهش زمان تاخیر و دسترسی تصادفی سریعتر در حافظه اشاره کرد. قابلیتی که با پیشرفت گوشیهای هوشمند چند هستهای بسیار مفید است.
یکی دیگر از مزایای عالی حافظههای فلش یونیورسال، قابلیت استفاده از آنها به عنوان حافظهی رم موقتی است. این حافظهها دارای فرمت حافظهی یکپارچه هستند که به نرمافزار اجازه میدهد در مواقع نیاز از آنها به عنوان رم استفاده کند. البته هنوز مشخص نیست که این قابلیت توسط سیستمعاملهایی مانند اندروید پشتیبانی خواهد شد یا خیر.
بزرگترین ایرادی که میتوان به این حافظههای جدید گرفت، سیستم پینگذاری الکترونیکی آنها است. این سیستم به گونهای جدید طراحی شده و با چیدمان کارتهای میکرو اسدی کنونی متفاوت است. بدین ترتیب گوشیهای هوشمند کنونی نمیتوانند از این کارتهای حافظه استفاده کنند.
به هر حال، سامسونگ استفاده از حافظههای UFS را به عنوان حافظههای داخلی شروع کرده است و مطممئنا زمان زیادی تا استفاده از این حافظهها به عنوان کارتهای حافظهی خارجی نمانده است. کارشناسان معتقدند میتوان در پایان سال ۲۰۱۷ یا شروع سال ۲۰۱۸، منتظر ظهور گستردهی این نوع از کارتهای حافظه بود.
منبع : زومیت